Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kadirov Kudüs’te cami açtı

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Kudüs'ün Kafkasya kökenlilerin yaşadığı Ebu Guş semtinde yapımına 6 milyon dolar yardımda bulunduğu caminin açılışını yaptı.



Çeçen lider Kadirov Osmanlı zamanında Kafkasya’dan getirilerek Kudüs'e 10 kilometre uzaklıktaki Ebu GuÅŸ bölgesine yerleÅŸtirilen Çerkezleri ziyaret etti. Kadirov ziyaret sırasında yapımına katkı verdiÄŸi Ebu GuÅŸ Merkez Camisi'nin açılışını yaptı.

Açılış için cami önüne Çeçen ve Rus bayrakları asıldı. Çeçen lider camide öÄŸle namazını kıldı. Kadirov'un camiden ayrılırken elinde tuttuÄŸu küçük bir Rusya bayrağı dikkat çekti.

Ä°ç dekorasyonu Türkiye’den getirilen halı, ahÅŸap doÄŸrama ve mermerlerle yapılan ve 3,5 dönüm arazi üzerine oturtulan cami 10 milyon dolara mal oldu. 4 minareli cami büyük ölçüde Türk Ä°slam mimarisinin özelliklerini taşıyor. 

Kadirov 2008 yılında da Çeçenistan'ın baÅŸkenti Grozni'ye Ä°stanbul’daki Sultanahmet Camisi'nin bir kopyası olan Kadirov Camisi'ni inÅŸa ettirmiÅŸti.

‘Moskova yanlısı Çeçen lider’

Kadirov, selefi Alu Alhanov'un ölümünün ardından Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in desteÄŸini alarak Çeçenistan’ın üçüncü devlet baÅŸkanı oldu. Devlet baÅŸkanı olmadan önce baÅŸbakanlık görevinde de bulundu. Birinci Rus-Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov'la beraber Ruslara karşı savaÅŸan Ramazan Kadirov, Ä°kinci Rus-Çeçen Savaşı'nda ise Ruslarla birlikte hareket etti. Kadirov'a, 2004 yılında Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanlık Madalyası verildi. 

Ülkesinde muhalifleri tarafından insan hakları ihlalleri ve Rusya yanlısı olmakla eleÅŸtirilen Kadirov, baÅŸkent Grozni’de altyapı ve bayındırlık çalışmalarına büyük hız verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.